Tipy na rozlučku se svobodou

Kdo platí rozlučku a tipy na nejlepší hry

Váháte, jaké aktivity na rozlučku se svobodou zvolit a kdo platí rozlučku? Přečtěte si naše tipy o tom, co všechno lze na rozlučce se svobodou dělat- rozlučka se svobodou a naše nápady vám pomohou zajistit perfekntí rozlučku se svobodu.

Velká část z nás se už nějaké rozlučky se svobodou jistě zúčastnila. Pro ty, kteří to potěšení ještě neměli je dobré připomenout, že loučení se svobodou či rozlučka se svobodou je tradiční oslavou na počest ženicha či nevěsty. Může se jednat o jednodenní, víkendovou i vícedenní akci, kterou zpravidla pořádají nejbližší přátelé snoubenců. Dříve se rozlučky pořádaly den před svatbou, aby si snoubenci užili poslední hodiny svobody, dnes se většina párů přiklání spíše k dřívějšímu konání. Ženichovu rozlučku (anglicky bachelor party) obvykle pořádá svědek a účastní se jí jeho nejbližší přátelé.

Oslava probíhá zpravidla v bujarém duchu, pořádají se pánské jízdy po barech a mnohdy nechybí ani striptérka. Rozlučku pro nevěstu (anglicky bachelorette party nebo bridal shower) pořádá svědkyně či družička, kterou je obvykle sestra či nejbližší přítelkyně nevěsty. Také nevěstiny oslavy bývají bujaré, plné alkoholu a může se objevit pánský striptér. Výjimkou ale nejsou ani poklidnější dámské oslavy spojené s večeří, wellness, výletem, festivalem či ochutnávkou vín. Často během rozlučky nosí nevěsta korunku, čelenku, závoj či jiný výrazný prvek, který dává okolí vědět, že se bude vdávat. Dámská rozlučka se svobodou pro nevěstu začíná běžně už ranními přípravami, kosmetikou, doladěním jednotného stylu všech účastnic. Den pak pokračuje aktivním programem s překvapením a společným večerem (ať již doma, na hotelu nebo v baru či na diskotéce). V průběhu dne může nevěsta obdržet několik úkolů, které by měla splnit.

 

Pár užitečných faktů

  • Jak dlouho před svatbou rozlučku uspořádat?
    • Dříve to bylo večer před svatbou, v dnešního době je to typicky 14 dní před svatbou.
  • Kdo rozlučku organizuje?
    • Svědek ženicha / svědkyně nevěsty.
  • Kdo platí rozlučku se svobodou?
    • Jídlo a první rundu platí hostitel, poté každý za sebe. Těžko bude ženich nebo nevěsta platit za překvapení, které jim přichystáte.

20 HER NA ROZLUČKU:

Vždy si dopředu zjistěte, co kdo má a nemá rád, aby pak na rozlučce nedošlo k nějakému faux pas. Pokud má někdo panickou hrůzu z výšek, nepřipravíme adrenalinový zážitek v podobě tandemového seskoku padákem apod. Následující tipy na hry rozlučku se svobodou proto berte jako inspiraci a rozhodněte se na základě toho jak rád má váš ženich nebo nevěsta překvapení.

TIP 1

Ochutnávka drinků nebo vína

Pohodové ochutnávání kvalitních alkoholických nápojů - kdo by to odmítl. Ochutnávejte speciální drinky a třeba si je i sami míchejte. Fantazii se meze nekladou! Každý z hostů si může připravit jeden drink, který naučí míchat ostatní. Kdo připraví lepší? Pro všechny, kteří nechtějí akci organizovat doma, máme tip na dvě akce v Praze. Vyzkoušet můžete ochutnávku karibských rumů, nebo večer s koktejlem. Obojí s sebou nese záruku ochutnávky kvalitního alkoholu a zajímavých informací od skutečných mistrů svého oboru. Vedle ochutnávky whisky, rumu a koktejlů může přijít vhod i degustace vín. Degustaci lze lze uspořádat řízenou s přítomností someliéra či vinařem, nebo neřízenou. Pokud se Vaše rozlučka odehrává na Moravě, můžete na degustaci snadno vyrazit i do sklípku. Jinak do restaurace. Někdo si třeba troufne i na degustaci vín u sebe doma. Jestli máte rádi víno alespoň tak, jako my, mohla by vás zaujmout profesionálně řízená zážitková degustace světových vín. Deset různých vín z celého světa a k tomu drobné občerstvení ve formě sýrů, lahůdkových uzenin a dalších delikates.

TIP2

Exkurze do pivovaru

U alkoholu zůstaneme i v dalším tipu. Česko je národem nejen vinařů ale i pivařů a tak by mohlo být zábavné se vydat na exkurzi do pivovaru a zjistit, jak se zlatý mok vlastně připravuje, než jej na rozlučce zkonzumujeme.

TIP3

Bowling a kuželky

Ne každý to ví, ale bowling a kuželky není to samé. Každopádně princip je velmi podobný. Bowling je halový sport, ve kterém se hráč snaží hozenou koulí srazit co možná nejvyšší počet kuželek na konci dráhy. Bowling je ideální záchrana při špatném počasí i proto, že bowlingové herny naleznete také v menších obcích.

TIP4

Jízda na bobech 

Vraťte se do dětství a užijte si jízdu na bobech. Bobových drah je v naší republice opravdu hodně. Na malém vozíčku jste lanem vytaženi na vrchol dráhy, odkud sjíždíte zpět dolů a rychlost ovládáte pákou brzdy. Jediný problém na který můžete narazit je ten s předjížděním.

TIP5

Jízda limuzínou

Proč si neužít rozlučku se svobodou ve stylu slavných a bohatých? Do některých limuzín se pohodlně vejde až 15 osob a objednat je můžete ve všech větších městech. Nechte se vyhlídkovou jízdou za konzumace oblíbeného drinku dovézt až na samotnou párty. Takovouhle jízdu po Praze nebo Brně jste ještě nezažili! Plná výbava, vychlazené bublinky a hodinová projížďka Prahou nebo Brnem. Ve smluvený čas vás s dalšími kamarády limuzína vyzvedne a po společné jízdě vysadí třeba před zamluvenou restaurací nebo barem.

TIP6

Jízda na čtyřkolkách

Čtyřkolky lákají k zábavnému svezení díky menším rozměrům a hmotnosti a lepší průchodnost než terénní automobil, a oproti terénnímu motocyklu jsou méně náročné na jezdce. Půjčovnu čtyřkolek dnes již najdete v každém středně velkém městě. Doporučujeme vyzkoušet polygon, nebo přírodní trasou k tomu určenou. Vjezd čtyřkolek do lesa bývá zakázán a proto je třeba trasu předem dobře naplánovat. Divoký terén, bláto, voda, neupravené cesty a k tomu pohon na všechny čtyři kola, který vás poslouchá na slovo. Vyzkoušejte společně s dalšími kamarády rozlučku se svobodou na čtyřkolkách a určitě nebudete litovat.

TIP7

Jízda na motokárách

I další tip na aktivitu potěší především srdce každého motoristy. Ačkoliv bývá motoristická rozlučka se svobodou spíše mužskou doménou, není žádný důvod, aby si blbnutí na okruhu nemohly užít také dámy. Motokárové tratě obvykle najdete v okolí větších měst. V některých existují dokonce i jako kryté.

TIP8

Jízda na koních

Tato zábava je pro všechny milovníky zvířat a především pak koní. Potěší každou princeznovskou duši, takže se hodí hlavně pro dámské rozlučky. Jste-li milovníci zvířat, tato zábava pod dohledem instruktora by se Vám mohla líbit. Nejlepším tipem je pomocí sociálních sítí zkontaktovat nějakého majitele stájí ve Vašem okolí.

TIP9

Jízda na vodě - loď, loďka, raft

Voda je živel a rozlučka na vodě si říká zkrocení tohoto mocného živlu. Po vodě se dá je poklidně velkou výletní lodí nebo veslovat na malé loďce či sjet na raftu divokou řeku. Různé varianty pro různě dobrodružné duše. Máte rádi řeku, trochu divočiny a malebnou přírodu v jejím okolí? Potom je rafting pro vaší partu jako stvořený. Pod dozorem instruktora můžete zažít adrenalinové dobrodružství, kdy se musíte jeden spolehnout na druhého. Úplným protikladem raftů jsou lodičky na přehradě, kde můžete v poklidu pádlovat kam je libo.

TIP10

Let balónem

Kdo se bojí, nesmí do vzduchu. Staré pořekadlo dávno neplatí a let balónem je v současnosti vyhledávaným zážitek všech lidí, kteří se nebojí výšek. Ticho výšek spolu s krásným počasím vykouzlí nezapomenutelný zážitek. Do balonu se obvykle vejde čtyři až šest osob. Je-li Vás více, musíte se rozdělit do více balónů. Možnou nevýhodou může být to, že balón nelze řídit a každá část skupiny může přistát poněkud jinde.

TIP 11

Let letadlem nebo vrtulníkem

Vyhlídkové lety nabízí každé větší letiště, kterých je v ČR mnoho. Použitelných letadel je mnoho druhů. Od klasických vyhlídkových, které najdete ve většině aeroklubů až po skutečné tryskáče. U tryskáčů ovšem kromě vysoké rychlosti počítejte s podobně vysokou cenou za let. Komu vy se nelíbilo letadlo, může zkusit vrtulník. Jen tam budete volný jako pták. Kdykoliv může nahoru, dolů, dopředu, vzad i zastavit. Přistane klidně u vás na zahradě (pokud tedy zrovna nebydlíte ve městě) a na rozdíl od letadla do něj dostanete i kousek svojí party.

TIP12

Letecký simulátor

Speciálním zážitek v oboru létání jsou simulátory. Bojíte se létání a potřebujete odbourat strach? Nebo jste si u leteckých katastrof nervozně mnuli prsty? Tady si přijdete na své! Zachránit můžete celou vaší partu (budou tvořit zbytek posádky) jako pilot Airbusu nebo Boeingu. Špatného počasí se bát nemusíte. Tedy pouze v případě, že nerozzlobíte obsluhu.

TIP13

Laser game nebo Paintball

Běhat a střílet, to je pořádný adrenalin nejen pro pánské rozlučky. Pomocí laserového paprsku se snažíte trefit protihráče do terče, který nese na těle. K tomu všemu dramatická hudba a trochu té umělé mlhy. Vedle lasertagu nebo laser game můžeme zvolit také Paintball. To je sport, při které je cílem vyřadit protivníka zasažením kuličkou s barvou vystřelenou z paintballové zbraně. Je vhodná spíše pro větší množství lidí a pro minimalizaci barevných škod je doporučeno starší sportovní oblečení.

TIP14

Lanový park nebo horolezecké stěna

Pokud si vybavíte populární filmy jako Vertical Limit, Everest nebo Cliffhanger, možná dostanete chuť zdolat nějakou skálu nebo jinou výškovou překážku. Horolezecké stěny a lanové parky najdete nejen na horách, ale i ve větších městech, dokonce i v blízkosti plováren. Vašim úkolem je v patřičné výšce projít dráhou různých překážek. Rozhodně však tuto volbu nedoporučujeme lidem, kteří trpí závratí, nebo strachem z výšek.

TIP15

Úniková hra

Únikové hry se v poslední době těší velké oblibě. Najdete jich v každém krajském městě hned několik. Obvykle je určena pro 3 až 8 hráčů a jejím smyslem je vyřešit posloupnost hádanek a rébusů, aby bylo možné opustit místnost. Na jednom místě je obvykle více různých únikových her, takže lze uspokojit party o více než šesti lidech.

TIP16

Golf a minigolf

Zahrát si na greenu jako legendární Tiger Woods. I to může být snem mnoha mužů ...a i žen! Klasický golf už není zdaleka tak cenově nedostupný jako dříve a na rozlučce se svobodou si jej můžete klidně dopřát. Minigolf můžete hrát všichni a když zvolit atraktivní první cenu , je o zábavu hned postaráno. Většinou se jedná o sezónní záležitost, existují ale i minigolfy, které jsou pod střechou a do programu rozlučky se svobodou je můžete zahrnout po celý rok.

TIP17

Poker, Mariáš, kulečník nebo šipky

Někdo by třeba mohl ohrnout noc nad tradičními hospodskými hrami, ale pokud opravdu patříte k milovníkům tradiční hospodské zábavy, je tento tip pro přesně pro Vás. Poker Texas Hold'em se za posledních cca 10 let stal velmi populární karetní hrou i mezi mladými. Jste-li hráči kulečníku, můžete si večer zpestřit právě jím! Vybírat můžete mezi hernou, nebo oblíbenou restaurací s rezervovaným salonkem a kulečníkovým stolem.

TIP18

Retro automaty a počítačové hry

Zahrajte si klasické automatové a počítačové hry z pravěku digitální zábavy. Hry jako Asteroids, Pac-Man, Breat-Out a další potěší srdce každého počítačového nadšence. Někdo zavzpomíná na své dětství, někdo dokonce na dětství svých rodičů. Retro automaty najdete v každém větším městě. Zábava je to především pro pánské osazenstvo ale kdo ví?

TIP19

Zorbing

Nechte se po louce kutálet v obří průhledné plastové kouli. Zorbing je skvělý druh adrenalinové zábavy, využívající zorbu, tedy nafouknuté plastová koule, ve které je pomocí mnoha lanek upevněna ještě jedna menší. Celá koule váží 90 kg a v průměru má 3,2 m. Do menší koule se vejdou až tři lidé. Principem zorbingu je neřízené kutálení zorbu ze svahu dolů. Nic pro citlivé žaludky a střední ucho. Do koule doporučujeme nastoupit na lačno a celou akci zapít až posléze.

TIP 20

Striptýz - dámský nebo pánský

To nejlepší na konec. Objednejte si dámský nebo pánský striptýz od naší agentury a zažijte vzrušující erotickou podívanou, díky které na rozlučku se svobodou už nikdy nezapomenete. Striptérky i striptéři vystoupí v předem domluvených kostýmech, aby ještě více umocnili zážitek z celé akce. Věřte, že budete mít nač vzpomínat. Striptýz na rozlučce už je dnes prostě klasika.

Věříme, že Vám uvedené tipy na zábavu na rozlučku přišly vhod. Jsou však jen příkladem toho, co vše můžete podniknout a možná vymyslíte i další originální aktivity. Ať se Vám rozlučka vydaří!

Cookies - Nastavení
Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookies dle kategorií, jak vyhovují nejlépe Vašim preferencím.
Technické cookies
Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webové stránky a všech funkcí, které nabízí a nemohou být vypnuty bez zablokování funkcí stránky. Jsou odpovědné mj. za uchovávání produktů v košíku, přihlášení k zákaznickému účtu, fungování filtrů, nákupní proces nebo ukládání nastavení soukromí. Z tohoto důvodu technické cookies nemohou být individuálně deaktivovány nebo aktivovány a jsou aktivní vždy.
Analytické cookies
Analytické cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a našich reklamních kampaní. Jejich pomocí určujeme počet návštěv a zdroje návštěv našich internetových stránek. Data získaná pomocí těchto cookies zpracováváme anonymně a souhrnně, bez použití identifikátorů, které ukazují na konkrétní uživatelé našeho webu.
Preferenční cookies
Preferenční cookies umožňují, aby si webová stránka zapamatovala informace, které mění, jak se webová stránka chová nebo jak vypadá. Je to například Vámi preferovaný jazyk, měna, oblíbené nebo naposledy prohlížené produkty apod.
Marketingové cookies
Marketingové cookies používáme my nebo naši partneři, abychom Vám dokázali zobrazit co nejrelevantnější obsah nebo reklamy jak na našich stránkách, tak na stránkách třetích subjektů. Pokud nevyjádříte souhlas s těmito cookies, neuvidíte v reklamních sděleních obsah ušitý na míru Vašim zájmům.
Souhlasím s využitím vybraných cookiesSouhlasím s využitím všech cookies
striptérka nad patičkou stránky